iconfinder_5g-internet-wifi-technology-1

Duplex

Verzinken in combinatie met poederlakken, het Duplex systeem, biedt de meest duurzame bescherming in de strijd tegen corrosie van staal. De poedercoating beschermt de zinklaag tegen aantasting van buitenaf en de zinklaag beschermt het staal tegen corrosievorming van binnenuit. Zo zorgen zij samen voor een perfecte synergie die resulteert in een beschermingsduur die tot 2,5 maal langer is dan de som van de beschermingsduur van verzinken en poederlakken afzonderlijk. Bovendien is de poedercoating in nagenoeg alle kleuren verkrijgbaar, hetgeen niet alleen een duurzaam maar ook een fraai resultaat oplevert.

Voordelen van Duplex

Duurzaam

De zinklaag verbindt zich chemisch met het staal. De gevormde zinklegering is hard, slijt- en stootvast en goed bestand tegen mechanische belasting. De poedercoatlaag is elastisch, slijt-, slag- en stootvast en goed bestand tegen chemische belasting. Het Duplex systeem levert een beschermingsduur op die tot 2,5 maal langer is dan de som van de beschermingsduur van verzinken en poedercoaten afzonderlijk. Het Duplex systeem biedt de meest duurzame bescherming in extreme weersomstandigheden en de strijd tegen corrosie van staal.

 

Betrouwbaar

De uniforme kwaliteit van het Duplex systeem wordt gewaarborgd conform NEN 5254. De kwaliteitseisen voor het aanbrengen van organische deklagen op thermisch verzinkte producten (Duplex systeem) zijn vastgelegd in deze nomering.

Goede prijs-kwaliteitverhouding

Thermisch verzinken en poedercoaten zorgen voor een perfecte en duurzame bescherming van staal. Verzinkte en gepoederlakte materialen zijn uitermate bestendig tegen mechanische en chemische belasting. Ze zijn vrijwel onderhoudsvrij, kras- en slagvast, gemakkelijk reinigbaar en uitstekend bestand tegen UV-straling. Het Duplex systeem biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding, zeker op de lange termijn.

 

Milieuvriendelijk

Bij poedercoating wordt het poeder opgebracht langs elektrostatische weg. Daarbij zijn geen oplosmiddelen vereist waardoor de belasting voor het milieu aanzienlijk minder is dan van het alternatieve natlak procédé. Poedercoating geeft geen gevaarlijke dampen af en is niet brandgevaarlijk. Ook blijven er geen schadelijke resten over. Poeder dat niet op het materiaal terecht komt, wordt hergebruikt. Bij natlakken daarentegen blijft er meer afval over en moet overtollige verf als chemisch afval worden afgevoerd.

Als een thermisch verzinkt product uiteindelijk wordt vervangen, gaat het materiaal niet verloren. Het staal en het zink worden teruggewonnen en kunnen opnieuw worden gebruikt. De levensduur van bepaalde producten kan nog aanzienlijk worden verlengd door ze te ontzinken en opnieuw te verzinken. Het kleine beetje zink dat verdwijnt, neemt als essentieel element deel aan de kringloopprocessen van het leven en vervult daar opnieuw een nuttige functie.